Tuesday, January 19, 2010

Miso marinated Cod

The cod I marinated in Miso+sake+sugar 3 days ago is ready to eat. It was pretty good but the fish was already skinned when we bought it and I lOVE crispy fish skin so it was a bummer.
3日前に味噌漬けしたタラが食べ頃になったので焼きました。それなりにおいしかったけれど、アメリカの魚屋さんは皮を取って売ってる場合が多く、これもそう。焼き魚はパリパリの皮がいいのに。それがないなんて。さみしい。
Other dishes were...他は…
Daikon+crab Mayo dressing 大根とカニのマヨネーズ和え
Brown rice 玄米
Daikon+fried bean curd miso soup 大根と揚げのお味噌汁
farmented beans 納豆
very Japanese dinner...とても和食な夜でした。
Oh, I also did very Japanese thing the other day. My friend in Japan told me Jan 15 was the day to eat rice+azuki beans porridge to wish your health in this year. I usually don't like azuki beans because they are very sweet in Omanju (rice cake dumpling with bean paste) or Ozensai (bean paste soup) but it was very good in the porridge.
そうそう、先日、ちゃんと日本古来の行事もしましたよ。日本にいるお友達から今年は1月15日が小豆粥の日だと聞いたので、初めて挑戦。本当のところ小豆はアンコやおぜんざいの印象が強く苦手なのですが、お粥にしたらおいしい!私達、日本にいる家族、そしてお友達の健康を祈りながらいただきました。
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