Wednesday, January 27, 2010

Civet de Boeuf

I don't cook this dish often because it takes 3 days to eat but this is a winter dish so I wanted to do it before the spring comes.

Day1:Leeks, carrots, mushrooms, onions, garlic, some herbs, beef and red wine. Simple ingredients. Cut them up and set them in the heavy pot and pour the wine. Let them sleep in the fridge overnight.

このビーフシチューは食べるまでに3日間もかかるので頻繁には作りませんが、冬の料理だから春がやってくる前に作りました。

一日目:材料はいたってシンプル。ポロ葱、人参、マッシュルーム、玉ねぎ、ガーリック、ハーブ類、牛肉と赤ワイン。それぞれを切り、厚手鍋に入れて赤ワインを注ぎ、冷蔵庫で一晩お休みいただきます。







Day 2:Take the pot out from the fridge and pull beef and veggies out and divide in the different bowls. Keep the wine used in the marination.
Pancetta!! Cut them and fry them on the saute pan.
二日目:冷蔵庫から鍋を出し、ビーフと野菜を別々のボウルに引き上げます。マリネに使ったワインはとっておきます。
パンチェッタ!これを小さく切り、フライパンで炒めます。
Brown the meat and the veggies separately to prevent leaking out their flavors when they are cook in the oven.
お肉と野菜を別々に表面を焦がします。これでオーブンに入れている時、旨味が外に逃げるのを防ぎます。
Reduce the wine you kept above in the same pan you fried pancetta. Scrape the goodies on the pan with wooden spoon. Cook it to about half amount.
パンチェッタを炒めたフライパンにマリネ液にしたワインを入れ、半分の量になるくらい煮詰めます。木べらで底をこそぎ、パンチェッタの焦げ付いたところなどをワインに移します。
Pour the reduced wine and beef broth on the meat and veggies in the pot and cook for 20 mins. Don't forget skimming.
煮詰めたワインとビーフ出汁(缶を使いました。)をお肉と野菜を入れた鍋に注ぎ、20分ほど煮ます。アクを取るのを忘れずに。
Cover and place in the oven for 2.5 hours at 325 F. Take it out when the time comes, transfer it in the fridge when it is cool enough. Good night, my stew. I will see you tomorrow.
蓋をして160度のオーブンで2時間半煮込みます。時間がきたら鍋を出し、冷めたら冷蔵庫へ入れて、もう一晩おやすみなさい。
Day 3:When you take it out from the fridge, you will see the white fat risen on the surface. Take the fat out with a small spoon. 
三日目:冷蔵庫から出して見ると表面に白く脂が浮かんでいるので小さいスプーンで取り除きます。
Warm it up for 20 minutes or so and....
20分ほど火を入れたら…




Finally, you will get to eat Civet de Boeuf. The meat melts in your mouth and veggies are so tender and flavorful, especially leeks!! It takes a long time to cook but it worth it!
そしてついにCivet de Boeuf、牛肉のワイン煮込みの出来上がり、お肉は口の中で溶けるし、お野菜は味がしみておいしい。特にポロ葱。日本では下仁田ネギがいいですね。時間はかかるけれど、かける価値あり!