Thursday, June 30, 2011

Wine Braised Beef Cheek

We found beef cheeks at Farmer's Market @ Campbell and tried braising it. The meat looks like a marble so I knew it is going to be good in braising. Salt & pepper, marinated it in wine with veggies for 4 hours. It could be overnight but I didn't have time. I want NOW!
Campbellのファーマーズマーケットで牛のほほ肉を発見。ワインの煮込みをすることに。お肉は大理石のように脂(かなあ)が混ざっているので煮込みには最適だと思いました。塩、ブラックペッパーを振って、お野菜と共にワインの中で4時間漬け込みます。本当は一晩でもいいのだけど、待てなかった!


After brown the meat, moved them into a cast iron pot. Saute the veggies and pout them on the meat. Reduce the wine marinade to simmer and pour into the cast iron oven. Cook it in the oven for 3 hours.
お肉に焦げ目をつけたあと、ルクルーゼなどの厚さのあるお鍋へ。お野菜を炒めたらそれもお肉の上にのせます。マリネ液のワインを弱火で煮詰めてそれもお鍋の中に。オーブンで3時間煮込みます。


Ohhhh, it was soft and had good texture to chew. Loved it!!
おー、柔らかくてそして噛むといい感じの食感。うまいっ!



The guy at the market said beef cheeks usually go to only restaurants. Next time I see this meat, I will buy a bunch and freeze them because it is rare to see at the market.
マーケットのお兄さんが頬肉はレストランに買われるのでいつもはないって言ってた。本当にめったに出会わないので、今度見かけたらいっぱい買って冷凍しようっと。
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