Thursday, June 10, 2010

Dine about town-Spruce

How elegant is it having lunch in San Francisco on weekday with Sumiko. It was a special menu for the event, "Dine about town". First course is Parsnip Soup with chestnut and black truffle emulsion. The foam on the soup was so fluffy and great seasoning with chestnut and black truffle. 平日のサンフランシスコですみ子さんと優雅にランチをしました。Dine about townというイベントで特別なメニュー。最初にParsnip Soup with chestnut and black truffle emulsion。スープの上の泡がフワフワで口当たりがよく、栗とトリュフのトッピングが素晴らしい味付けになっていました。

Next course is Celery Root Risotto with Maine sweet shrimp and black trumpet mushrooms. Hmmm, the menu said so but I didn't find shrimp in there BUT green peas and pea shoot coulis were main ingredients here. Must have been a menu change at the kitchen. Anyway it was fabulous. I enjoyed sensitive and complex taste in every bite.

次はCelery Root Risotto with Maine sweet shrimp and black trumpet mushrooms。メニュー
にはそう書いてあったけど、甘エビの味はしなかったし、グリーンピースとピーシュートのピューレが前面に出ていたし、キッチンでメニューが変わったかな。いづれにせよ、素晴らしい。一口食べるごとに口の中に繊細かつ複雑なお味がふわーっと広がって幸せな気分。

Our table was a special with spotlight from the sun roof :)
私達の席は天窓からの光でスポットライトが当たっているような、特別席でした。


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