Saturday, February 14, 2009

Valentine Dinner


Made a dinner for Valentine's day. This is an appetizer plate; smoked salmon rolls with cream cheese topped with orange and green onion, small salad with Parmesan cheese crisp, and shrimp and avocado cocktail with consommé gelée. I liked the consommé gelée which was made with chicken soup, a little bit of soy sauce and gelatin. I poured an egg white during the soup was cooking so that it sucked all the unwanted fat and scum and made the soup clear. The egg white was removed afterwards. The cheese crisp was good and easy to make...just shred some parmesano ressano, shape it round and bake them 325 degree oven for 8 minutes.
バレンタインのディナーを作りました。これは前菜プレート。クリームチーズのスモークサーモン巻き、オレンジとネギを散らして。小さいサラダにはパルメザンチーズの薄焼きを乗せました。グラスのは海老とアボカドのカクテルにコンソメのジュレをトッピング。このジュレがおいしかった。チキンスープに少しお醤油を落として、沸騰したら卵白を落とします。卵白は余分な脂やアクを取り、スープを透明にします。火を止める前に卵白は取り除きます。チーズの薄焼きは簡単に作れました。パルメジャーノレジャーノをおろし丸く置いて165度のオーブンで8分焼くだけ。



Oysters from a Farmer's market this morning are also part of the dinner. The sauce is shallot, red wine vinegar, tomato, black pepper and a dash of sugar. It was fresh and so tasty.
今朝、ファーマーズマーケットで買った牡蠣も参加。ソースはエシャロット、レッドワイン酢、トマト、黒胡椒、と一つまみのお砂糖。新鮮でおいしかった。



Now main dish, La recette du civet de sanglier (wild boar meat stewed in red wine) which took me three days to make. It was worth it because Steven loved it and so did I. The sauce was incredibly good. The veggies and meat gave it nice complicated and rich taste.
さて、メインディッシュは3日かけて作ったイノシシの赤ワイン煮。Stevenも絶賛したので努力の甲斐がありました。ソースがとんでもなくおいしかった。野菜とお肉の旨味が出ていて、複雑でリッチなソースになりました。



Dessert is chocolate fondue with heart shaped strawberries and ice cream. Valentine cannot be spent without chocolate.
デザートはチョコレートフォンデュ。ハート型に切ったイチゴとアイスクリーム。バレンタインにはチョコレートがなくちゃね。
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