Sunday, February 22, 2009

Oden Party

I have been cooking oden (stewed veggies and fish balls and so on) for 2.5 days. Took a long time because...2日半かけておでんを作っています。長すぎる?だって…

I was stewing suji, beef tendons. Oh, it looks good...melting soft. I know I am cooking a lot of it because....牛すじを煮ているからです。おいしそうでしょ。トロトロに溶けそうです。たくさん作りすぎ?だって…
We had an Oden party at Sumiko san's place. すみ子さん宅でおでんパーティーをしたからです。
I also baked some macha+cherry cookies. 抹茶+ドライチェリークッキーも焼きました。


This is Sumiko san's Tokyo oden. It had out-of-this-world-Tsumire (sardines+bay scallops balls) she made from scratch. Ohhhh, was delicious.これはすみ子さん作の東京おでん。彼女が作ったつみれはとんでもなくおいしかった。



Mine was supposed to be a West Japan Oden. I don't know if it fell in the category but I put tendons so I guess you can say it is. わたしのは関西風おでんのつもり。本当にそうなってるかはわからないけど、牛すじが入っているので良しとしよう。


The guests brought tasty dishes and a lot of food on the table!
みんながおいしいお料理をもちよりテーブルはにぎやか!

We had great music, drink, food and chat. Had a lot of fun. いい音楽、お酒、食べ物、そしておしゃべり。とても楽しい週末になりました。

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