Sunday, August 03, 2008

Steven's Paella & other dinners

When we cook Paella, Steven is the main chef and I am only a sous-chef.
家でパエリアを作る時はStevenがいつもメインシェフ。私はアシスタントです。


Today the main chef decided to cook chick pea and chrizo sausage Paella from this book.
本日、シェフはこの本からチョリソーソーセージとヒヨコ豆のパエリアを選択。

The chef is performing final touch for the dish.
シェフが最後の仕上げをしています。


Wow! Looks great. (and tasted wonderful, too.)
おお、おいしいそう。(おいしかったです、実際。)


The sous-chef made shiitake mushroom, lotus root and spring green salad going with it.
アシスタントの作った椎茸とレンコンとグリーンのサラダを副菜に。


The Paella was very tasty and we were able to get some burnt part which Paella is supposed to have. Chrizo sausage was nice and spicy and gave some kick to the dish. I like seafood paella but meat paella is good, too!!
このパエリアはすごくおいしかった。パエリアお決まりのオコゲもちゃんとできたし、チョリソーソーセージがスパイシーでよかった。シーフードのパエリアもいいけど、肉類も素晴らしい。

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Some other dishes I made lately.
以下は最近作った料理。


Daikon, red onion and cucumber salad.
大根、赤玉葱、きゅうりのサラダ。



Osso bucco, beef shank stew using Mario Batali's recipe. Couldn't find born-in shank so this is born less Osso bucco.

オッソブッコ、牛すね肉のシチュー。Mario Bataliのレシピで。骨付きのすね肉が手に入らず、骨なしオッソブッコ。


Chicken stew cooked balsamic vineger+red wine .
バルサミコと赤ワインで煮込んだたチキンのシチュー。このレシピで。


Kimchi pork soba noodle.
豚キムチとわかめその他の野菜で冷やし蕎麦。
I make banana bread when we have too much bananas.
バナナが余った時のバナナブレッド。

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