Thursday, November 25, 2010

Thanksgiving Day

I woke up Steven at 6:30am Thanksgiving morning and then ran the Turkey Trot 10K race. Can you see my cute Turkey cap?
サンクスギビング(感謝祭)の朝、Stevenをたたき起こし、ターキートロット10kmレースに参加しました。ターキーの帽子かわいいでしょ?



During my run, I was thinking about Thanksgiving dinner preparation...Hmmm...there are so many things I need to do...and I saw Steven waved at me on our street. The course runs 1 block from our house...Mmmmm, I have one more mile to finish....but preparation.....and I stopped there. Well, this is just fun so don't have to finish...or, you can call me lazy:)
走っている間、レース後に作るサンクスギビングの食事の準備のことを考えていました。うーん、思ったよりすることがあるなあ。そして我が家のある通りにStevenが立っていて手を振っているのが見えました。レースのコースはウチのすぐそばを通っているのです。うーん、あとたったの1マイル(1.6Km)だし、でも準備が…と思っているうちにStevenの前で走りやめてしまいました。まあ、これはお遊びのレースだしね。根性なしと呼ばれてもいいや。

Then, started cooking.
そしてお料理っと。

At 3:30pm, the dinner was ready!!
3時半には用意ができました!

First, appetizer. Dungeness Crab Salad with Cucumber Jelly from French Laundry recipe. I kept some crab for this dish when I got from Half moon bay. Cucumber jelly was very pretty....and of course it was delicious.
最初はカニのクリーム和えをきゅうりのジュレの上に乗せたもの。French Laundryというフレンチレストランのレシピです。おとといハーフムーンベイで買ったカニちゃんをこのために残してあったのさ。お味はもちろん、素晴らしかったです。


Gravy with Marsala wine and mushroom
Brined roasted Turkey legs
Ciabatta bread+Chestnut +bacon dressing
grilled acorn squash and Brussels sprouts
cranberry sauce
Steven's mashed potato with leek
Pillsbury Crescent rolls (he he hee...)

他は伝統にのっとって…
マサラワインとマッシュルームの入ったグレービー
ターキーレッグのロースト
栗とベーコンとチバタブレッドをオーブンで焼いたもの
Acorn squashと芽キャベツのロースト
クランベリーソース
Stevenの作ったポロ葱入りマッシュポテト

Bon apettit!
さあ、どうぞ!

Dessert was mini pumpkin cheesecake and mini berry tart.
デザートはパンプキンチーズケーキとフルーツタルトのミニミニコンビ。




We had a nice quiet Thanksgiving dinner this year.
今年は静かでおいしいサンクスギビングでした。


Posted by Picasa