Tuesday, November 23, 2010

Crab season & Thanksgiving prearation

Crab seasons has started and I went to Half moon bay to get some local LIVE ones. It was raining and not so fun to drive for an hour but I made it. I found a boat with full of live crabs and bought 2 big crabs $10. $10?! When I heard it, I thought he meant $10 each but it was the price for both. Wow. Fresh caught live crabs. This is benefit buying from fisherman's directly. I put them in the ice full of cooler. I went to San Francisco after that so the crabs were sleeping in the cooler for a while.
カニのシーズンになったので、ローカルの活きのいいのを買うためにハーフムーンベイまで行ってきました。雨も降っていたので1時間も運転していくのはあまり楽しくはなかったけど、とにかく行ってみたかったので。船一杯のカニを積んだ漁師さんを見つけて大きいのを2匹$10 で買いました。$10?うそお!初め聞いたときは一パイが$10なのかと思った。漁師さんから直接買うとこのお値段なのね。5,6時間前にとれたばかりで活きがよく、クーラーの中でもごそごそしているようでした。この後、San Franciscoまで用事があるので、ちょっと寝ててね。カニさん達。

The road from Half moon bay to SF was beautiful but it was winding and narrow so I was a little nervous.

The crabs were still live and trying to run away from my kitchen sink!

Look how big they are!

I boiled them in 3% of salt water for 15 minutes. PERFECT!! It was sooooo good and forgot to take pictures when we cracked them. 3%の塩水で15分茹でたら完璧でした。あー、おいしかった。夢中になって食べたので中身の写真を撮り忘れました。

I am also getting ready for Thanksgiving day. Arranged flowers, brined Turkey legs and made cranberry sauce. サンクスギビング(感謝祭)も近いのでその用意もしました。お花を生けたり、ターキーをブラインしたり、クランベリーソースを作ったり。

One more thing...I made a Turkey cap for my Turkey Trot Race. I know I am crazy but I will run 10K (6.2miles)race on Thanksgiving morning wearing this!! もうひとつ…ターキーを作ってキャップにつけました。クレイジーだけれど、サンクスギビングの忙しい朝に、ターキートロットという10キロのレースを走るのです。これをかぶって!