Thursday, November 18, 2010

Beaujolais Nouveau 2010

Today is the Third Thursday of November. Yes, it is Beaujolais Noveau day. I learned a lesson the hard way last year so I went straight to Wholefoods store around lunch time. They were already on the floor and even had a fancy sign !! Last year, the wine bottles were in the back in the evening of the day. What a improvement! They may have more awareness for Beaujolais Noveau here. Will see next year.
今日は11月の第三木曜日。ボジョレーヌーボー解禁日。去年痛い目にあっているので、今年はまっすぐ、Wholefoodsへ。ランチタイムですでに売り場に並んでいてしかもお洒落なポップまで付いている!去年、その日の夕方にまだ売り場に出ていなかったことを考えるとすごい進歩。いやあ、アメリカ人も少しはボジョレーを意識し始めたか?来年もチェック必要。


Prosciutto de Palma+pear, Gouda (UnieKaas reserved aged), Mimolette, and La Tur (Alta Langa) for appetizer. 前菜は洋ナシのプロシュート巻き、グーダ、ミモレット、そしてLa Turという匂いの強いチーズ。


And our favorite French dish, Mussel steamed in onion, garlic, and white wine.
そして私たちの好きな仏料理、ムール貝を白ワイン、たまねぎ、ニンニクで蒸したもの。
I thought this year's Beaujolais Noveau was a little richer than usual which I liked!
今年のボジョレーはいつもより深い感じがして好きでした。

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