Thursday, December 31, 2009

New Year's Eve Progressive Dinner

When our friendly neighbors told us we will do a progressive dinner on New Year's Eve, I didn't know what it was. We have dinner starting at one house with appetizer and go to next house for salad&soup, and so on. Our part was appetizer so I made two kinds of canape;chicken and shrimp both has avocado cream and consomme jelly on top. Made Champagne cocktail with berries so Let's go!!
相変わらず家族のようなうちのご近所さん達が大晦日にProgressive Dinnerをするからと聞いた時、何のことだかわからなかったのですが、聞いてみると一軒目の前菜から始まり、2軒目のスープ&サラダ、3軒目のメインと食べつないでいくという。ウチは前菜担当だったので、2種類のカナッペ(海老+アボカドソース、チキン+アボカドソースにコンソメジュレがけ)とベリーとシャンパンのカクテルを作って前菜をホストする家に持って行きました。




With around 20 people from our street, we started first house for appetizer&drink. Artichoke dip and salmon dip was very tasty, too. 同じ通りに住む家族の20人あまりの人が集まって一軒目の前菜からスタート。アーティチョークディップもおいしかった。





At the second house, we had yummy tomato soup, salad with tasty dressing. Rosemary made incredible blue cheese+nuts bread! 2軒目ではトマトベースのスープとびっくりおいしいドレッシングのサラダ。Rosemaryが作ったブルーチーズとナッツのパンもマイウーでした。




Main dish was tasty chicken Thai curry with lumpia at Tom, Paul and Jeff's house. I really liked cauliflower in the curry. I will do the same next time I make curry. メインディッシュは香りのいいチキンタイカレーとフィリピンの春巻きルンピアをTom, Paul and Jeffの家で。カレーに入っていたカリフラワーが妙においしかった。私も今度まねしようっと。




At the last house, we had dessert and Champagne. Cheryl made professional looking (and taste) desserts. Ohhhh, I couldn't stop eating even I was full with dinner. 最後の家ではデザートとシャンパン。Cherylがプロ級の美しくおいしいデザートを何品も作っていました。おなかいっぱいでもつい食べてしまいます。






Then we went outside and counted down for New Year. More champagne, kisses, hugs, fireworks, and we had a beautiful full moon. Blue moon. 12時が近づくとみんなで外に出て新年のカウントダウン。シャンパン、キス、ハグ、花火を繰り返し新年を迎えました。今月2回目の満月、ブルームーンがとても美しかった。









Happy New Year, everyone!