Thursday, April 23, 2009

Preserved Lemons

When we were in Morocco, we had Tajin dishes with preserved lemons and it was very tasty so I made some preserved lemons. These lemons are from Mariko's boyfriend's back yard in Santa Cruz and used special sea salt from Japan. Wow, West meets East with North African thought! It is easy to make and here is the recipe. It takes 3 weeks to be used. Cannot wait to cook Moroccan chicken with these. Looking at this pictures, I thought"Hmmmm, is this Deja vu or I did see this pic before?" I looked blogs I always visit and found it at Barbara's blog. It is so funny that I also had only these jars for the lemons like she did.
モロッコに行った時、塩漬けレモンを使ったタジン料理を食べてすごくおいしかったので塩漬けレモンを作りました。このレモンはサンタクルーズのマリコのボーイフレンドのお庭で取れたもので塩は日本の特別な海の塩を使いました。北アフリカの想いの下、アメリカと日本のものが出会うなんて、国際的だこと。作り方は簡単、レモンを洗って、途中まで切ってお塩を埋め込んでギュウっとビンの中に押し込むだけ。これでビンを上下にひっくり返しながら3週間でできあがり。これを使ってモロッコチキンを作るのが楽しみ。この写真を見ていて「あれ、デジャブかしら、それともこんな写真を見たことがあるのかなあ。」と思って、お気に入りのブログをいろいろ見ていたら、見つけました。 バーバラのブログで。本当はもっと大きいビンを使いたかったんだけど、空き瓶がこれしかなかった。そうしたらバーバラもそうだったというのがおかしい。
By the way, here are Mariko and her boyfriend, Robby. These high school kids are in a marching band and they are very good. Oh, they are so cute together. Thanks for the lemons, Robby!

Posted by Picasa