Tuesday, July 19, 2011

dinners and snack

Some of my Japanese friends think I am cooking American food all the time since I live in US and have an American husband. Noooooo, I cook Japanese/Asian food 50 % of the meals. Tonight we had steam eggplant with black sesame sauce and Shiso, Gyoza, pickled vegetables and braised Okra, Tofu, bean curd and Tofu. I loved the pickled zucchini ! My kind neighbor brought some from her yard. Fresh and organic! Nothing better than that.
日本にいるお友達の中には私がアメリカに住んで、アメリカ人の夫がいるので、アメリカンな食生活を送っていると思っている人もいるけれど違いまーす!和食(アジア食)を50%の割り合いで作っています。Stevenも和食の大ファンなので。今夜は蒸しナスの黒ごまソースにシソを乗せた物、餃子、野菜の浅漬けをサラダ代わりに。それからオクラ、椎茸、揚げ、豆腐の煮たものをいただきました。ズッキーニの浅漬けがすごくおしいかった。お隣さんがお庭でできたズッキーニをたくさんくれたの。新鮮で無農薬!これ以上のものはないですね。



The day before yesterday, I made roasted veggies...
おとといはローストした野菜と、、、

and roasted pork tenderloin with balsamic vinegar sauce. Good that it has been cool enough to use oven last a few days.
ブタひれ肉のロースト、バルサミコソース。ここのところオーブンを使えるほど涼しいので助かります。

Here is one more baking. Oatmeal bar with chocolate and caramel. Wrapped them using cotton yarn for a gift. そしてもうひとつオーブンで。オートミールバー、中にキャラメルとチョコレートがはさまっています。コットンの毛糸を使ってギフト用にラッピングもしました。
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