日本での休暇!東京では今人気の谷中に宿泊。谷中のシンボルは猫のようであちこちで猫の置物を見ました。本物の猫もたくさんいました。
We woke up at 4am because of jet lug and we got hungry a little after that but nothing is open this early in the morning. However we found one opens 3am!! This is not fancy or anything but we didn't care. We were just hungry. I had cold udon noodle with egg york and Steven ordered small udon soup w/shrimp tempura, small katsudon (deep fired pork and egg on rice), corokke (deep fried mashed potato). I understand his choices because when you are in Japan, you see too many good stuff and cannot choose one.
時差ぼけのため4時ごろには目が覚めてしまい、少しするとお腹が空いてきます。でもこの時間じゃどこも開いてないし…と思っていたら3時ごろからやっている食券を買うような蕎麦・うどん屋さんを発見。お腹すいているもの、どんなとこでもかまいませーん。私は冷やし讃岐うどん、Stevenはミニ天丼、ミニ海老天うどん、コロッケを注文。揚げ物ばかりですが、彼の気持ちはよくわかる。日本にくるといろいろとおいしいものがあってひとつに決めるのは不可能ですから。
This cafe has pretty interior. Loved the flower paintings on the ceiling. I shared this pumpkin pudding with Steven and it was very tasty. It was smooth like velvet and pumpkin made it sweet but not so much. このカフェは内装もとても素敵で天井のポピーの花も美しい。Stevenと分けて食べたパンプキンプディングは絶品。絹のようになめらか、かぼちゃの甘さが強すぎずにちょうどいい。
Rue Favart(リュファヴァー)
Address:3-28-12 Ebisu,
Shibuya-ku, Tokyo
Phone:03-5421-0688
After that, we went to Meiji Shrine because they have a great forest kind of walkway. It was very hot but the tree shade cooled us down. We saw wedding parties there. Since this is a famous shrine, a lot of people wants to marry at this place and they have more than 10 wedding ceremonies a day!! その後は2人で明治神宮へ。ここの森の中のような歩道がとても気に入っています。とても暑い日でしたが、木陰が涼しさを作ってくれてひんやり。結婚式も見ました。人気の場所らしく一日に十組以上式がある日もあるとか。
Steven's old coworkers got together and we went to TexMex restaurtant in Ebisu. There was a Rodeo machine and I would have tried it but it was not working. Oh, well. :) Stevenの昔の同僚が集まってくれて恵比寿のTexMexのレストランへ。ロデオの機械もあったけど、動いてなかった。やってみたかったのに残念(ウソ)。
Next day, we had lunch with Haruko san at Mutstumi in Asakuda. This place is specialized in various flavored rice served in miniature old type rice cooker. We ordered scallop, Gomoku (5 ingredients), and Octopus ones. Everything was VERY tasty. They start cooking after they get orders so it takes around half an hour to serve but they are fresh. The rice sucked each ingredients flavor and aroma so we enjoyed three different rice. Excellent!! Thank you, Haruko san to take us here.
次の日のランチははる子さんと浅草の釜飯、むつみへ。ホタテ、五目、たこの3種類を取って分けていただきました。注文をとってから調理するので30分くらい時間がかかるけど、材料の旨味がご飯に移ってそりゃあもう、おいしかった。炊き立てのご飯は絶品!はる子さん、連れてきて下さってありがとう!
時差ぼけのため4時ごろには目が覚めてしまい、少しするとお腹が空いてきます。でもこの時間じゃどこも開いてないし…と思っていたら3時ごろからやっている食券を買うような蕎麦・うどん屋さんを発見。お腹すいているもの、どんなとこでもかまいませーん。私は冷やし讃岐うどん、Stevenはミニ天丼、ミニ海老天うどん、コロッケを注文。揚げ物ばかりですが、彼の気持ちはよくわかる。日本にくるといろいろとおいしいものがあってひとつに決めるのは不可能ですから。
We also saw my sister and her boy friend at Ebisu. We met Susumu for the first time and we liked him a lot! Looks like he takes good care of Ryoko and we are glad to see them happy together.
妹と彼女のボーイフレンドにも会いました。進さんには初めて会いましたが、とってもいい人!Stevenも私もすっかり安心しました。涼ポンのこと大切にしてくれてるみたいで、楽しそうな2人をみて私達もうれしい!
妹と彼女のボーイフレンドにも会いました。進さんには初めて会いましたが、とってもいい人!Stevenも私もすっかり安心しました。涼ポンのこと大切にしてくれてるみたいで、楽しそうな2人をみて私達もうれしい!
This cafe has pretty interior. Loved the flower paintings on the ceiling. I shared this pumpkin pudding with Steven and it was very tasty. It was smooth like velvet and pumpkin made it sweet but not so much. このカフェは内装もとても素敵で天井のポピーの花も美しい。Stevenと分けて食べたパンプキンプディングは絶品。絹のようになめらか、かぼちゃの甘さが強すぎずにちょうどいい。
Rue Favart(リュファヴァー)
Address:3-28-12 Ebisu,
Shibuya-ku, Tokyo
Phone:03-5421-0688
After that, we went to Meiji Shrine because they have a great forest kind of walkway. It was very hot but the tree shade cooled us down. We saw wedding parties there. Since this is a famous shrine, a lot of people wants to marry at this place and they have more than 10 wedding ceremonies a day!! その後は2人で明治神宮へ。ここの森の中のような歩道がとても気に入っています。とても暑い日でしたが、木陰が涼しさを作ってくれてひんやり。結婚式も見ました。人気の場所らしく一日に十組以上式がある日もあるとか。
Steven's old coworkers got together and we went to TexMex restaurtant in Ebisu. There was a Rodeo machine and I would have tried it but it was not working. Oh, well. :) Stevenの昔の同僚が集まってくれて恵比寿のTexMexのレストランへ。ロデオの機械もあったけど、動いてなかった。やってみたかったのに残念(ウソ)。
Next day, we had lunch with Haruko san at Mutstumi in Asakuda. This place is specialized in various flavored rice served in miniature old type rice cooker. We ordered scallop, Gomoku (5 ingredients), and Octopus ones. Everything was VERY tasty. They start cooking after they get orders so it takes around half an hour to serve but they are fresh. The rice sucked each ingredients flavor and aroma so we enjoyed three different rice. Excellent!! Thank you, Haruko san to take us here.
次の日のランチははる子さんと浅草の釜飯、むつみへ。ホタテ、五目、たこの3種類を取って分けていただきました。注文をとってから調理するので30分くらい時間がかかるけど、材料の旨味がご飯に移ってそりゃあもう、おいしかった。炊き立てのご飯は絶品!はる子さん、連れてきて下さってありがとう!
Kamameshi Mutsumi
3-32-4 Asakusa
Taito-ku, Tokyo
Phone:03-3874-0600
3-32-4 Asakusa
Taito-ku, Tokyo
Phone:03-3874-0600