Tuesday, January 11, 2011

Lentil soup with Smoked pork and broken branch

We have two big trees in front of the house and we hate that some big trucks hit the branches. Today, we found a big branch about 6 feet was broken and was in the middle of the street. :( If they are more careful, they could slow down or not touch the tree. Poor branch!
家の前には2本の大きな木があるのですが、巨大トラックがたまに通って枝に当たるのが気になっていたのです。そして今日、ついに2メートルくらいの大きな枝が道路に倒れているのを発見。ちょっと注意して、スピードを落として走るとか枝をさけて運転するとかすればいいのに。折られてかわいそうな枝。

Fire engine like this size can go though easily but big freight trucks are troublesome. Be careful drivers!
このくらいの消防車くらいなら余裕で通れるのだけど、運搬用のどでかいヤツを運転しているドライバーは気をつけてよね。


Well, I cut some nice looking small branches for my tree art project which I don't know yet and Steven cut rest of them for our firewood. Not bad!
枝ものが好きなので、枝振りのいいものを切ってアートプロジェクト用にとっておきました。何するかは未定だけど。残りはStevenが切って暖炉用に乾かしています。






Whenever I get a chance to go to Los Altos area, I stop by our favorite butcher, Dittmers. This time I also got smoked pork hocks. Look how big this is. It got a huge bone so the meat is not this big though. It was less than $5! I decided to make lentil soup with this pork hock.
Los Altos方面に行く用事がある時、必ずよるのがお気に入りのお肉屋さん、Dittmers。今回は燻製のポークホック。(日本語では豚足だと思う。)大きな骨付きとはいえ、この大きさ!それがたったの$5以下でした。レンズ豆と他の野菜も入れてスープを作ることにしました。



Took 3 hours but easy to make. The meat got very soft and melts in the mouth! The texture of lentil went well with the soft meat. Mmmmm...winter comfort dish. Steven said "Ohhhh, I love this!" Good thing as we are going to keep eating this for at least 3 days because I made a lot.
3時間もかかったけど、手順は簡単。お肉はとってもやわらかくなり、とろけます。それがレンズ豆の噛み応えのある食感とあっておいしかった。Stevenが「おー、おいしい。これ大好き!」。それはようございました。だって鍋いっぱい作ったので少なくとも3日は食べ続けるのだもの。




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