Friday, January 21, 2011

Fish and meat

Here are the fish and meat dishes I made this week.
今週作った魚料理と肉料理。


Fish dishes: Brazilian fish stew called Moqueca. The key ingredients for this dish are dende oil (palm oil) and coconut milk. Dende oil is thick and strong oil so I use only one table spoon for a big pot. Ate with Farofa (seasoned cassava flour) and thought of the trip to Rio we went two years ago. Ohhhhh...where are my pon de queijo and Caipirinha?
魚料理:ブラジルのフィッシュシチュー、ムケカ。このお料理の花形はデンデオイルというヤシのオイル(ヤギじゃないよ。)とココナツミルク。デンデオイルはコッテリしていて、くせが強いので大きなお鍋に大さじ1杯で十分です。ファロファ(味付けしてあるカサバ粉)と食べれば気分はブラジル。2年前にいったリオを思い出すなあ。ポンデケージョとカイペリーニャはどこ?
Per Steven's request, I made linguine & meatballs. These meatballs are 2 inch diameter big. One is enough for me. Wait, maybe one and a half :)
お肉料理編はStevenのリクエストにお答えしてミートボールパスタ。6-7cmくらいあるジャンボミートボールです。私には1個で十分、あ、やっぱり、1.5個ください。:)

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