I am trying to make Western dishes and Asian dishes alternately to keep my cooking in balance. These are the Asian part of this week.
バランスをとるために洋食とアジア食を交互に作るようにしています。これが今週のアジア側のごはんです。
Chinese buns and pot stickers. I am very proud of myself to make these buns. I have never baked bread so it was first time for me to use active yeast but it worked! The stuffing was pork, bamboo shoot, green onion, and Shiitake mushroom. Yum!
中華肉まんと餃子。このサイトを使って肉まんを作ってみたらなんとおいしくできて、自分でもびっくり!パンを焼いたことがないので始めてのイーストを使っての料理でしたが、うまくいきました。中身は豚肉、筍、ねぎ、椎茸です。
Thai silver noodle dish and spicy pumpkin coconut soup. The soup was easy to make and tasty. Fry microwaved pumpkin with red curry paste, add chicken broth. Smooth it with a hand blender and add coconut milk and done! これはタイ料理で、春雨と野菜の炒め物とスパイシーなかぼちゃとココナツミルクのスープ。簡単に作れておいしいスープでした。電子レンジでやわらかくしたかぼちゃをレッドカレーペーストでいためたものに、チキンブロスを加え、ハンドブレンダーでなめらかにします。そこにココナツミルクをいれてできあがり!