First, I cut eggplants in 1/3 inch thick. Put salt generously in a bowl, cover with a plate with a weight on it. Wait overnight. Next morning, squeeze the eggplant softly to get rid of excess water and dry them on towels for a whole day. 1cmくらいに切ったナスに塩して重石をのせて一晩置きます。次の朝、そうっとナスをしぼり水を軽く切り、タオルをしいたかごの上で一日外で干します。
Cook them in 1:1 water: wine vinegar mixture for 5 minutes and drain.
ワインビネガーと水を1:1で混ぜ、それで5分煮ます。
Layer eggplants in the jars with garlic, chili pepper and basil or flat parsley. Press them for better marinating. ガーリック、赤唐辛子、イタリアンパセリかバジルそしてナスをビンの中で交互に重ねていきます。ギュッと押しながら入れたほうが味がしみるということ。
Pour some olive oil till eggplants submerge. I need to wait for a month to eat this. I can eat just like this as an appetizer, eat it in sandwich or with pasta!! I can't wait! 上からオリーブオイルを注ぎ隙間を埋めます。ナスがすっかりかぶるように。1ヶ月後が食べ頃だそうなのでちょっと待たないと。このまま前菜として、サンドイッチに入れて、パスタと一緒に…楽しみです。