Sunday, December 30, 2012

Cooking class for Osechi

After a nice 10 mile morning run, I went to a French cooking class to make Western Osechi for New Year's day dishes. Osechi is Japanese New Year's dishes and usually Japanese food but we sometimes make western items and pack in Ojubako (special obento box).
朝、気持ちよく10マイル走った後、最近始めたフランス料理のクラスへ行ってきました。今回はシェフにお願いして洋風おせち。いつも和風だからたまにはいいでしょ?





We cooked for 5 hours with the french chef including lunch which is OMG tasty Omelet rice. I don't have any pics for the lunch but it was ridiculously good. The chef made them for us and the eggs were soft and when we cut the surface of the omelet, it nicely fell down over the ketchup flavored rice. Chef poured a plenty of demi glace sauce he made over it and ohhhhhhhh. We were in heaven.
ランチをはさんで5時間かけて作りました。ランチはとんでもなくおいしいオムライス。シェフが作って下さったのだけど、オムレツの表面を切るとケチャップご飯の上にとろおんと流れる。その上にシェフ手作りのデミグラスソースをたっぷりと。ああ、天国です。

We made 10 kinds of food and they are nicely set in my Ojubako. Pretty!
10種類作ってきれいにお重箱に収まりました。きれいでしょ!
 

Here is the evidence that I did attend this Osechi cooking. I am rolling stuffed chicken.
私も作ったという証拠写真。詰めものをした鶏を糸でしばったあとにアルミはくで巻いているところ。
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