Happy New Year! Wishing you a joy filled 2013.
Living in US for 15 years, one of the things I don't want to give up is this Japanese new year brunch, Osechi. あけましておめでとうございます。
アメリカに15年住んでいてどうしても続けたいことのひとつがおせち。今年はこんな感じ。
First, toast some rice cake(mochi). They are my friend's home made mochi. Looks good, doesn't it?
まず、お餅を焼きます。お友達のホームメイドなので新鮮。おいしそうでしょ?
This is Ozoni soup. Veggies, shrimp and toasted rice cake are set in the bowl. OK, ready to pour some soup.
お雑煮はお野菜と海老とをお椀に盛って。はい、おつゆをはりましょう。
Ohhhh, warm and tasty. This year, I made Western Japan style soup which is miso based. This miso is so tasty and I won't tell you where I got. It is a secret. :) 今年は関西風の味噌仕立て。このお味噌がまたおいしいんですよ。どこで手に入れたかは秘密。:)
お雑煮はお野菜と海老とをお椀に盛って。はい、おつゆをはりましょう。
Ohhhh, warm and tasty. This year, I made Western Japan style soup which is miso based. This miso is so tasty and I won't tell you where I got. It is a secret. :) 今年は関西風の味噌仕立て。このお味噌がまたおいしいんですよ。どこで手に入れたかは秘密。:)
I made some appetizers.
ちょっとした前菜も作りました。