This is what I had wanted to do for a long time and I finaly did it. Making Udon noodle! The reason I had postponed was that it seemed very difficult and couldn't find Udon flour in Bay Area. Well, I made with "regular" all porpose flour. Gold Brand.
長い間したいと思ってしていなかったことをついにしました。おうどん作り!しなかった理由はやっぱり難しそうだったから、そしてうどん用の小麦粉がこの辺では手に入らなかったから。まあ、普通に売られているGold印の普通の小麦粉で作ってみました。
長い間したいと思ってしていなかったことをついにしました。おうどん作り!しなかった理由はやっぱり難しそうだったから、そしてうどん用の小麦粉がこの辺では手に入らなかったから。まあ、普通に売られているGold印の普通の小麦粉で作ってみました。
Took 7-8 hours to make it. Here is the whole process.
7-8時間かかりました。プロセスは下記の通り。
1.Mix the flour and salt water and kneal
小麦粉と塩水をまぜてこねる。
2,Step the dough with feet (the dough is in the bag!)
足で踏む(ちゃんと袋に入れました。)
3.rest for 1 hours
1時間寝かす
4.kneal
こねる
5.rest for 1 hours
1時間寝かす
6.kneal
こねる
7.rest for 1 hours
1時間寝かす
8.Step the dough with feet
足ふみ
9.rest for 1 hour
1時間寝かす
10.rolling out the dough
麺棒でのばす
11.cut
切る
and cook for 10 minutes. そして10分茹でてできあがり。
It was pretty good but it was not great either. Well I will try it again and I will be a master of making udon. :)
まあ、おいしかったけれど、びっくりするほどおいしいわけでもなし。でも又、作ってそのうちうどん打ち名人になりますよ。