Sunday, May 18, 2008

Bay to Brakers

I had been running every other day for one month for my first my marathon, Bay to Brakers. This is the San Francisco famous 7.4miles race with/without costume. Funny people are here. We wore happi and it took 1.5 hour to finish. We watched and laughed at people with funny costume, listened to the live band on the road....it was so much fun.

この1ヶ月、一日おきにまじめに走っていました。それもBay to Brakersというサンフランシスコの12Kmマラソンのためです。このマラソンはコスチューム(ここを見てね。)を着て走ってもいい楽しいお祭りのようなものなので、お友達とはっぴを着て1時間30分くらいで走ってきました。おもしろいコスチュームの人たちを見ながら笑ったり、走っている道路沿いでライブしてくれたバンドを聞いたりしながら楽しく走りました。



The night before, we stayed in SF and had an anniversary dinner at Le Colonial.
前日はSFに泊まって、結婚記念日も近かったので前から行きたかったLe Colonial.でごはん。

Apettizer assortment was great, too but the picture didn't come out well. All the dishes were wonderful !! 前菜の盛り合わせもおいしかったけど写真がぼけちゃってだめでした。全て納得のいくおいしさでした。

Saturday, May 10, 2008

Home cooking!

Since we have been away from home more than 1 month so we missed home cooking.
I love cooking and Steven likes my cooking, too so we have home cooking when we can. 一ヶ月以上も外食生活が続いたのでおうちごはんが恋しかった私たち。お料理好きだしStevenも私の料理が好きみたいなので旅行していないときはなるべくおうちごはん。

Jamaican oxtail stew -- cooked for 3 hours so meat were soooo tender.
ジャマイカ風牛テールシチュー。3時間も煮込んだのでお肉がホロホロ。


French toast with strawberries and pecan nuts...summer is coming. The strawberries were sweet! フレンチトースト。ピカンナッツをかけてイチゴと一緒に。夏が近づきイチゴが甘くなってきました。


Soy sauce marinated tuna sushi, tofu+veggies, and grilled eggplants.
まぐろのづけ寿司、豆腐+ほうれんそう、しいたけの白和え、焼きなす


Home made spinach gnocchi + tomato sauce and octopus carpaccio.
ほうれん草のニョッキも作ったよ。トマトソースと一緒に。右のはたこのカルパッチョ。